انتظارات بازده سرمایه گذاری خطرپذیر

انتظار سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در استارتاپ‌ها چقدر است؟

سرمایه‌گذاران بی‌دلیل به شما پول نمی‌دهند، آن‌ها انتظار بازگشت سرمایه‌گذاری خود را دارند. اغلب سرمایه‌گذاران انتظار دارند که پولی که روی کسب‌وکاری سرمایه‌گذاری کرده‌اند، حداقل چندین برابر تورم در آن بازه زمانی، بازگشت داشته باشند.

در مراحل مختلف زندگی استارتاپی، ممکن است انتظار سرمایه‌گذاران بالاتر نیز برود. آن‌ها ممکن است انتظار این بازدهی سرمایه را طی ۵ تا ۷ سال، داشته باشند. البته انتظار از سرمایه گذاری، به‌صورت تقریبی محاسبه می‌شود و همیشه استثناهایی برای آن وجود دارد.

میزان بازده سرمایه با توجه به نوع کسب‌وکار، مرحله بلوغ آن و میزان ریسکی که وجود دارد، متفاوت است.

سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها در بیشتر مواقع، یک پیشنهاد پرخطر محسوب می‌شود و تضمینی برای بازدهی سرمایه‌گذاری وجود ندارد. سوال اصلی این است که چه نوع بازدهی را می‌توانیم از سرمایه‌گذاری استارتاپی انتظار داشته باشیم؟

در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم.

بازه انتظار سرمایه گذاران از سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری خطرپذیر ریسک بالایی دارد. زیرا با قطعیت نمی‌توان گفت که این سرمایه‌گذاری نتیجه‌ای خواهد داشت یا خیر. درحالی‌که برخی از سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند بازدهی چندین برابری داشته باشند، بسیاری از آن‌ها حتی به بازدهی منفی نیز ختم می‌شوند.

هدف از انجام سرمایه‌گذاری خطر پذیر، دریافت بازدهی فوق‌العاده از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده است. خوشبختانه سرمایه‌گذاران بلافاصله انتظار این بازدهی را ندارند و کسب‌وکارها فرصت قابل‌توجهی برای این بازدهی دارند.

بازه ۲۵ درصدی، میانگین انتظاری است که سرمایه‌گذاران خطرپذیر (VC)، از بازگشت سرمایه خود در اکوسیستم جهانی دارند. این میزان با توجه به رشد کسب‌وکار، ریسک‌های سرمایه‌گذاری و اوضاع اقتصادی کشورهای مختلف می‌تواند بیشتر یا کمتر باشد.

انتظار بازده سرمایه‌گذاری خطرپذیر بر اساس مرحله بلوغ استارتاپ

انتظار سرمایه گذاران از سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها می‌تواند براساس مرحله بلوغ کسب‌وکار متفاوت باشد.

سرمایه‌ گذاری در مرحله بذر

سرمایه‌گذاران اولیه، معمولا در استارتاپ‌های مختلفی سرمایه‌گذاری می‌کنند. چرا که تشخیص استارتاپ برنده در این مرحله دشوار است. اغلب آن‌ها تنها بر اساس تیم استارتاپی یا MVP موجود، سرمایه‌گذاری می‌کنند. به‌همین دلیل، نرخ شکست بالایی در مرحله بذری وجود دارد.

در این مرحله انتظار سرمایه گذاران از سرمایه گذاری پایین است و آن‌ها این انتظار را دارند که تنها دو یا سه مورد از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، به بازدهی برسند.

سرمایه گذاری در مرحله ابتدایی

سرمایه گذاران در مراحل ابتدایی حیات استارتاپ‌ها، چک‌های خود را برای چیزی بیشتر از یک مفهوم می‌نویسند. آن‌ها در این شرایط اطلاعات بیشتری از سرمایه‌گذاری دارند و می‌توانند روی یک محصول یا خدمت واقعی سرمایه‌گذاری کنند.

سرمایه‌گذاران می‌دانند که قرار نیست کسب‌وکارها در این مرحله صد درصد موفق شوند اما انتظار نرخ زیان کمتری نیز به نسبت مرحله قبل وجود دارد.

سرمایه گذاری در مراحل آخر

سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های مراحل آخر، به‌واسطه ریسک کمتر کسب‌وکار، بازدهی کمتری را توقع دارند.

به عبارتی دیگر، این سرمایه‌گذاران اطلاعات بیشتری نسبت به مراحل ابتدایی و میانی استارتاپ‌ها دارند و در نتیجه، با نرخ تلفات کمتری می‌توانند سرمایه‌گذاری را انجام دهند.

هنگام محاسبه بازده سرمایه ‌گذاری چه عواملی را در نظر بگیریم؟

عوامل مختلفی در محاسبه بازده نرخ سرمایه‌گذاری تاثیر دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • ارزش گذاری کسب و کار
  • مبلغ سرمایه سرمایه‌گذاری شده
  • پتانسیل ریسک ناشی از سرمایه‌گذاری در کسب‌وکار

ارزش گذاری یک استارتاپ و سرمایه گذاری خطرپذیر

متداول‌ترین روشی که سرمایه‌گذاران برای تعیین بازده مورد انتظار سرمایه‌گذاری خود استفاده می‌کنند، ارزش گذاری استارتاپ شما است. درخواست ارزشگذاری کسب‌وکار می‌تواند از سوی سرمایه‌گذار ثبت شود. هر چند شما ملزم به پذیرش ارزش گذاری تعیین شده توسط سرمایه‌گذاران خطرپذیر نیستید و می‌توانید خودتان این کار را انجام دهید.

به‌منظور ثبت درخواست ارزش گذاری استارتاپ خود کلیک کنید.

مذاکره در مورد بازدهی در سرمایه ‌گذاری خطرپذیر

آیا امکان مذاکره در بازدهی سرمایه‌گذاری خطرپذیر وجود دارد؟

شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، اغلب دارای یک سبد سرمایه‌گذاری بزرگ هستند و کسب‌وکار شما تنها یکی از گزینه‌های این سبد خواهد بود. به‌همین دلیل شما می‌توانید با توجه به شرایط کسب‌وکار خود، در مورد میزان بازدهی مورد نظر به‌طور موثری مذاکره کنید.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری ترجیح می‌دهند پرتفوی متنوعی حاوی ترکیبی از سرمایه‌گذاری‌های کم ریسک یا پر ریسک را در اختیار داشته باشند که انتظار آن‌ها از سرمایه‌گذاری را پاسخگو باشد.

اگر کسب‌وکار شما کم‌ریسک است، ممکن است بتوانید میزان بازدهی کمتری در مقایسه با یک کسب‌وکار پر ریسک را برای سرمایه‌گذاران در نظر بگیرید.

در چه صورت یک استارتاپ، سرمایه‌گذاری پرریسک محسوب می‌شود؟

اگر برای تامین حقوق و دستمزد کسب‌وکار خود مشکل دارید یا سرمایه کافی برای رشد استارتاپ را در اختیار ندارید، شما یک سرمایه‌گذاری با ریسک بالا در نظر گرفته می‌شوید.

در چنین شرایطی، باید خود را برای بازدهی بالاتر به سرمایه‌گذاران آماده کنید.

در سرمایه‌گذاری خطرپذیر انتظار می‌رود که سرمایه‌گذاران یا بازدهی سالمی از دارایی خود داشته باشند یا اینکه همه‌چیز را از دست بدهند. در نتیجه شرکت‌های سرمایه‌گذاری، ایجاد یک سبد سرمایه‌گذاری متنوع که مجموعه‌ای از استارتاپ‌ها با ریسک‌های مختلف را شامل می‌شود، ترجیح می‌دهند.

منبع:

  • https://fastercapital.com/questions/How-Much-Return-do-Investors-Expect-from-Startups.html

سایر مقالات نویسنده

چالش های ارزش گذاری کسب و کار
ارزش‌ گذاری، فرآیندی حیاتی است که به‌مظور تعیین ارزش منصفانه کسب‌وکارها انجام می‌شود و پر از چالش‌های پیچیده و ظریف است. این چالش‌ها از مرحله رشد و بلوغ کسب‌وکارها گرفته تا شرایط بازار و دقت داده‌های مالی ناشی می‌شوند. همچنین، عوامل خاص هر صنعت، دارایی‌های نامشهود، انتظارات سرمایه‌گذاران...
اهمیت تعیین اهداف کسب و کار ها
اغلب ما چه در زندگی شخصی و چه در محل کار، اهداف مختلفی داریم. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید خانه‌ای بخرید، شرکت جدیدی راه‌اندازی کنید و یا یک تیم را مدیریت کنید؛ این لیست می‌تواند همین‌طور ادامه داشته باشد. اما آیا هر کدام از این اهداف، قابل اجرا بوده...
اهمیت تعیین اهداف کسب و کار چیست؟
تعیین اهداف کسب و کار (Business Goals)، روش تجاری رایجی است و علاوه‌بر انگیزه بخشیدن به اعضای تیم، عملکرد آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد. در واقع، احتمال دستیابی به موفقیت در استارتاپ‌ها با هدف‌گذاری اصولی، بیشتر می‌شود. اغلب افراد هنگامی که مسیر و مقصد خاصی را در ذهن...
چند نمونه اهداف تجاری کسب و کار
داشتن اهداف تجاری در کنار تیم باانگیزه و شبکه مشتریان برای رشد کسب‌وکار ضروری است. با تعیین اهداف کسب‌وکار تعهد به توسعه یک شرکت به روش‌های خاص نشان داده می‌شود بنابراین، چه در کسب‌وکار کوچکی مشغول فعالیت هستید، چه در یک استارتاپ یا به‌عنوان رهبر شرکتی بزرگ‌تر فعالیت...

مقالات مشابه

تفاوت سرمایه گذاری خطرپذیر با سرمایه گذاری خطر پذیر شرکتی چیست؟
هنگامی که استارتاپ‌ها به مرحله جذب سرمایه می‌رسند، اغلب یک پرسش اساسی مطرح می‌شود که باید به چه کسی مراجعه کنند: صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر (Venture Capital Fund) یا صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی (Corporate Venture Capital Fund)؟ درک تفاوت سرمایه گذاری خطرپذیر با سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی...
جذب سرمایه از VC برای فاندرهای شکست خورده
حتماً شما نیز تا کنون، مشاهده کرده‌اید که سرمایه‌گذاران به بنیان‌گذارانی که در آخرین استارتاپ خود سرمایه زیادی را از دست‌ داده‌اند، باز هم سرمایه تزریق می‌کنند! بله، بنیان‌گذاران گاهی شکست می‌خورند و شکست در این مسیر طبیعی است. اما، چرا همان بنیان‌گذاران شکست‌خورده، باز هم موفق به...
نقش قرارداد هم بنیان گذاران در جذب سرمایه گذار چیست
قرارداد هم بنیانگذاران (Co-Founders’ Agreement) سند یا قراردادی قانونی است که انتظارات و مسئولیت‌های بنیان‌گذاران کسب‌وکار را مشخص می‌کند. این اسناد در اصل با هدف پیشگیری از اختلافات و ارائه چارچوبی برای تصمیم‌گیری طراحی شده‌اند، اما علاوه‌بر آن، نقشی اساسی در جذب سرمایه‌گذاران برعهده دارند. شروع کسب‌وکاری جدید...
ROI
هنگام راه‌اندازی یک استارتاپ، تنها یک چیز مشخص است آن هم این که برای شروع عملیات و فرآیندهای مختلف مانند جمع‌آوری تیم، توسعه محصول یا خدمات و خرید تجهیزات لازم، به سرمایه‌گذاری احتیاج دارید. موفقیت هر استارتاپ در تامین این سرمایه، به توانایی آن در ایجاد بازگشت سرمایه...

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.