خدمات رتیبا
طرح توجیهی (مطالعات امکان سنجی)
گروه تحلیلگران رتیبا با سالها تجربه در زمینه مشاوره و ارزش گذاری استارتاپها و کسبوکارهای نوپا، در تمام مسیر آمادهسازی مستندات، تهیه گزارش تحلیلی ارزشگذاری، اعتبارسنجی نتایج به دست آمده و طراحی سناریوهای پیشنهادی برای جذب یا تزریق سرمایه، در کنار شما خواهد بود. کافی است با ثبت درخواست خود، منتظر تماس کارشناسان رتیبا و دریافت اولین جلسه مشاوره رایگان، به منظور اتخاذ بهترین تصمیم برای کسبوکار خود باشید.
انجام مطالعات امکان سنجی (Feasibility Studies) یا به اختصار FS، در مدیریت پروژههایی که قصد راهاندازی آن را دارید، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این گزارش بهعنوان پایهای اساسی، به استحکام طرح شما کمک میکند و از هدر دادن زمان، پول و انرژی، جلوگیری میکند.
فرآیند خدمات رتیبا
بررسی فرآیند آمادهسازی گزارش طرح توجیهی در رتیبا
برای راهاندازی کسبوکار یا اجرای پروژههای تجاری، مجموعهای از استراتژیها وجود دارد که میتوانید از آنها بهرهمند شوید تا به موفقیت مطلوب دست یابید. در این راستا، تدوین طرح توجیهی بهعنوان یکی از راهبردهای بسیار مؤثر ثابت شده است. این عمل با بررسی دقیق و جامع مؤلفههای بنیادی و آمادهسازی آنها، به شما کمک میکند تا از مسیر صحیح برای حصول موفقیت پیش بروید.
اگرچه ممکن است توانایی تدوین یک طرح توجیهی یا انجام مطالعات امکان سنجی (FS) را بهصورت فردی داشته باشید، اما بهشدت توصیه میشود که به افراد متخصص در این زمینه اعتماد کنید. استفاده از متخصصان در این زمینه نهتنها به بهبود کیفیت و افزایش دقت گزارش FS کمک میکند، بلکه به درک بهتر از چالشها و فرصتهای پروژه نیز منجر میشود.
آمادهسازی طرح توجیهی، از طریق تحلیلهای گسترده و ارائه جزئیات، به کارفرما اطمینان میدهد که پروژه با در نظر گرفتن ابعاد فنی، اقتصادی و بازاری خود، بهعنوان یک استراتژی موفق و پایدار در مسیر موفقیت پیش خواهد رفت.
ثبت درخواست آمادهسازی گزارش طرح توجیهی
درخواست آمادهسازی گزارش طرح توجیهی (FS) از سوی کارفرما ثبت میشود.
برگزاری جلسه مشاوره آنلاین و انعقاد قرارداد گزارش طرح توجیهی کسب و کار
یک جلسه آنلاین و رایگان با حضور کارفرما ترتیب داده میشود تا نیازها، خروجیهای مورد نظر و اهداف او مشخص شود. در طول این جلسه، سوالات دقیقی از کارفرما پرسیده میشود تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن به نیازها و توقعات او پاسخ دهیم.
در صورت نیاز کارفرما به آمادهسازی طرح FS، قراردادی برای او تنظیم میشود که حاوی جزئیات کامل و فرآیند آمادهسازی گزارش است.
برگزاری چندین جلسه هفتگی برای بهینهسازی فرآیند آمادهسازی FS
در فرآیند آمادهسازی طرح توجیهی، چندین جلسه با حضور کارفرما برگزار میشود. در این جلسات،بخشهای مختلف مطالعات امکان سنجی به دقت مورد بررسی قرار میگیرد و از طریق پرسش و پاسخهای جامع، ابعاد مخلتلف پروژه تجزیهوتحلیل میشود. هدف این جلسات، جمعآوری دادههای واقعی بهمنظور ارتقاء پلنهای اجرایی پروژه است.
آمادهسازی گزارش طرح توجیهی
پس از جمعآوری دادههای ضروری، تیم کارشناسان ما با انجام تحلیل دقیق بر روی اطلاعات بهدست آمده، گزارشات و مستندات مرتبط با فاز اولیه مطالعات امکان سنجی (FS) را آماده میکنند.
سپس با برگزاری جلسهای با کارفرما مدل اولیه ارائه شده و گزارش FS با توجه به بازخوردها و نظرات کارفرما جهت بهبودهای لازم، اصلاح میشود.
برگزاری جلسه تحویل و آموزش گزارش FS
در پایان فرآیند و زمانی که نسخه نهایی گزارش FS آماده میشود، یک جلسه تحویل جهت ارائه طرح توجیهی کسب و کار برگزار میشود.
در این جلسه، گزارشات و مستندات مربوط به مطالعات امکان سنجی (FS) توسط تیم ما به کارفرما ارائه میشود.
محتوای طرح توجیهی (FS)
طرح توجیهی، اکتشاف اولیه از یک پروژه یا تعهد پیشنهادی جهت تعیین شایستگی و قابلیت اجرای آن است. هدف این مطالعات ارائه ارزیابی مستقل از تمام جوانب یک پروژه، شامل ملاحظات فنی، اقتصادی، مالی، قانونی و زیستمحیطی است. این فرآیند، اطلاعات مورد نیاز را فراهم کرده و تصمیمگیرندگان را در انتخاب ادامه یا عدم ادامه پروژه یاری میکند.
بدون اجرای مطالعات امکانسنجی، تصمیمگیرندگان قادر به انجام ارزیابی دقیقی در خصوص ارزش پیشنهادی پروژه نخواهند بود. نتایج حاصل از این گزارش اطلاعاتی مبنیبر ایجاد برنامه و بودجه پروژه واقعبینانه فراهم میکند.
حوزههای جداگانهای که در یک مطالعه FS مورد بررسی قرار میگیرند، در ادامه توضیح داده شدهاند:
این ارزیابی، با تمرکز بر منابع فنی در دسترس سازمان، تعیین میکند که آیا این منابع از لحاظ ظرفیت، توانمندی و تخصص، قابلیت بهکارگیری ایدهها و تبدیل آنها به سیستمهای کاری مورد نظر را دارند یا خیر.
ارزیابی فنی، جهت اطمینان از توانایی تیم فنی در مدیریت و اجرای پروژه با استفاده از دانش و تجربه فنی خود، ضمن برآورد ظرفیت منابع فنی در مقابل نیازهای پروژه، اساسی است.
این ارزیابی شامل تجزیه و تحلیل هزینه-فایده پروژه است تا به سازمان کمک کند قبل از تخصیص منابع مالی، دوام، هزینه و منافع مرتبط با پروژه را به دقت تعیین کنند.
در این بخش از گزارش FS بررسی میشود که آیا هر یک از جنبههای پروژه پیشنهادی با الزامات قانونی مانند قوانین کشور، قوانین حفاظت از دادهها و یا قوانین رسانههای اجتماعی در تضاد است یا خیر.
تجزیه و تحلیل عملیاتی با نگاهی دقیق به ارتباط پروژه با نیازها و فعالیتهای عملیاتی سازمان انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که پروژه با تعامل مؤثر با ساختار موجود، نیازهای سازمان را بهطور کامل برآورده میکند. هدف از انجام این مطالعات دقیق و جامع، تضمین پیادهسازی بهینه پروژه با حفظ ساختار عملیاتی فعلی سازمان است.
ارزیابی زمانبندی مهمترین بخش مطالعات امکان سنجی است، چرا که اگر پروژه به موقع تکمیل نشود، با شکست مواجه خواهد شد. به دلیل اهمیت زمانبندی، این بخش بهطور خاص مورد توجه قرار میگیرد تا اطمینان حاصل شود که پروژه به موقع و با کیفیت انجام خواهد شد.
مشتریان ما
گروه تحلیلگران رتیبا در سالهای اخیر همواره این افتخار را داشته که به کسبوکارها در سطوح مختلف بلوغ، خدمات مختلفی ارائه کند. برخی از کسبوکارهایی که پیش از این از خدمات ما استفاده کردهاند را مشاهده میکنید:
سوالات متداول
مدت زمان لازم برای آمادهسازی فایل مطالعات امکانسنجی به عواملی چون ماهیت پروژه، حجم دادهها، و جزئیات مورد نظر کارفرما وابسته است. در این راستا، میانگین بازه زمانی لازم برای انجام این فرآیند حدود ۴ هفته است.
هزینه آمادهسازی گزارش مطالعات امکان سنجی در رتیبا با توجه به ابعاد پروژه متفاوت است که در جلسه مشاوره رایگان تلفنی، پس از دریافت اطلاعات، به اطلاع شما خواهد رسید.
مطالعات امکانسنجی، که معمولاً در زمان راهاندازی تهیه میشود، نیاز به بهروزرسانی دورهای ندارد. هر چند در برخی پروژهها، ممکن است مطالعات امکانسنجی برای سازگاری با نیازها و معیارهای مختلف سرمایهگذاران مورد بازنگری قرار گیرد.
گروه تحلیلگران رتیبا، پس از تهیه گزارش مطالعات امکانسنجی، به مدت یک ماه پشتیبانی فعال دارند. پس از تسویه پروژه و تحویل نسخه نهایی، امکان انجام اصلاحات، بهروزرسانیها و تغییرات مورد نیاز کارفرما تا ۳۰ روز پس از ارائه گزارش نهایی به ایشان وجود دارد.
در صورت استفاده از خدمات رتیبا میتوانید برای استفاده از خدمات دیگر، تخفیف بگیرید.
طرح توجیهی کسب و کار چیست؟
طرح توجیهی یا مطالعات امکان سنجی (FS)، یک گزارش جامع با هدف ارزیابی جزئیات و جوانب مختلف یک پروژه یا کسبوکار پیشنهادی است. این گزارش به تفصیل عملی بودن یک ایده، شناسایی نقاط قوت و ضعف، تشخیص فرصتها و تهدیدات ممکن، منابع مورد نیاز و دورنمای موفقیت نهایی را در بر میگیرد.
علاوهبر این، طرح توجیهی کسبوکار به متخصصان کمک میکند تا مراحل زیر را به بهترین شکل مدیریت کنند:
- شناسایی چالشهای پیشرو
- برنامهریزی برای تکمیل پروژه مورد نظر
- شناسایی راهحلهای بالقوه جهت برطرف کردن چالشها
در زمان آمادهسازی طرح توجیهی کسبوکار، دو مؤلفه اساسی، یعنی ارزشهای مورد انتظار و هزینههای مورد نیاز برای سرمایهگذاری، باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند.
تجزیه و تحلیل امکان سنجی به دلیل اهمیت آن در تعیین قابلیت اجرای یک ایده از لحاظ قانونی و فنی، میزان توجیه اقتصادی و ارزش سرمایهگذاری، ابزار مؤثری برای اطمینان از موفقیت و پایداری پروژه یا کسبوکار است.
زمان آماده سازی طرح توجیهی استارتاپ ها
زمان بهینه برای تدوین گزارش طرح توجیهی (FS) در استارتاپها، هنگامی است که تیم مدیریت احساس میکند یک فرصت مناسب برای انجام مطالعه عمیقتر درباره پروژه فراهم شده و آمادگی کامل برای ارائه یک تحلیل جامع و دقیق را دارد.
زمان مناسب برای تهیه گزارش FS ممکن است در یکی از سناریوهای زیر باشد:
- هنگام شروع یک پروژه جدید
- هنگام راهاندازی کسب و کار جدید
- هنگام راهاندازی محصول یا خدمات تازه
- هنگام برنامهریزی برای ورود به بازار جدید یا افتتاح شعبهای جدید
مطالعات امکان سنجی هر زمان که تغییرات چشمگیری در شرایط شرکت رخ داده باشد یا فرصتی ظاهر شود که نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد سودآوری پروژه وجود داشته باشد، انجام میشود. علاوهبر این، انجام مطالعات FS در تصمیمگیریهای مرتبط با سرمایهگذاری اولیه، ارزیابی مشارکتهای بالقوه یا سرمایهگذاریها بهشدت مؤثر و کارآمد است.
اهمیت آماده سازی طرح توجیهی چیست؟
مطالعات امکان سنجی برای پروژهها اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا با اجرای آن سوال اساسی «آیا ایده کسب و کار عملی یا امکانپذیر است؟» پاسخ داده میشود. این مطالعه به صاحبان کسبوکارها مزایای فراوانی ارائه میدهد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میشود:
- بهبود تمرکز تیم با ارائه تحلیل دقیق
- صرفهجویی در مصرف پول و زمان
- ارائه دلایل معتبر برای انجام یا عدمادامه پروژه
- شناسایی فرصتهای تجاری جدید موجود در بازار
- فراهم آوردن اطلاعاتی ارزشمند برای متقاعد کردن ذینفعان
- پیشبینی احتمال موفقیت پروژه با ارزیابی چندین پارامتر مختلف
علاوهبر این، تحلیل محدودیتهای مختلف از جمله مشکلات فنی، امور مالی و لجستیک نیز در مطالعات امکان سنجی وجود دارد.
در صورتیکه طرح توجیهی یا FS، بهخوبی نوشته شده باشد، میتواند به رهبران پروژه کمک کند تا تاییدی را که برای تکمیل پروژه نیاز دارند، بهدست آورند. با تجزیه و تحلیل هر یک از این زمینهها و تدوین یک برنامه عملیاتی، میتوان بهترین شانس را برای ایجاد یک پروژه موفق داشت.
اهمیت آمادهسازی طرح توجیهی برای استارتاپهای نوپا
مطالعه امکان سنجی به صاحبان استارتاپها اجازه میدهد تا احتمال موفقیت پروژه خود را پیشبینی کنند. بدون ارزیابی امکانسنجی اقتصادی، پروژه ممکن است به دلیل نداشتن سرمایه لازم یا عدم تضمین سودآوری با خطر شکست مواجه شود. کسبوکارهای نوپا ممکن است با مشکلاتی همچون قیمتگذاری ناکارآمد، مدل کسبوکار نامناسب یا خروج از رقابت روبرو شوند. این امور به وضوح نشاندهنده ضرورت انجام امکانسنجی جامع و دقیق است تا مخاطرات مالی و تجاری استارتاپها به صورت کامل شناسایی و مدیریت شوند.
طرح توجیهی چگونه نوشته میشود؟
یک طرح توجیهی موثر نباید از پیشینه تاریخی کسب و کار یا پروژه غافل شود. این طرح باید عوامل گوناگونی از جمله شرح دقیق محصولات یا خدمات ارائه شده، جزئیات حسابداری، عملیات و مدیریت تحقیقات، سیاستهای بازاریابی، دادههای مالی، الزامات قانونی و تعهدات مالیاتی را شامل شود. این مطالب معمولاً به عنوان مقدمهای برای توسعه فنی و اجرای پروژه عنوان میشوند.
گزارش FS بهصورت زیر نوشته میشود:
- شرح جزئیات جامع پروژه، شامل اهداف و مراحل آن
- ارائه راه حلهای بالقوه در جهت حل مسائل یا بهبود شرایط
- فهرست کردن معیارهای ارزیابی با توجه به سودآوری مالی و زمانبندی اجرایی مورد نظر
- ارائه راهحل منطقی پس از ارزیابی معیارهای مختلف
- نتیجهگیری کلی درباره ادامه یا عدمادامه پروژه بهصورت واضح و مختصر
در این فرآیند، تمام حوزههای مرتبط از جمله امکان سنجی فنی، قابلیت اجرایی، الزامات قانونی، قابلیت مالی و سایر جنبههای حیاتی پروژه بهطور جامع، پوشش داده میشود. این اطلاعات و ارقام جمعآوری شده، به شما کمک میکنند تا با دقت و شفافیت ارزیابی کنید که آیا مناسب است که ایده پروژه خود را ادامه دهید یا بهتر است از انجام آن منصرف شوید. این تحلیل، به دلیل جلوگیری از هدررفت منابع گرانبها و در صورت لزوم، امکان اجرای پروژه جدید را نیز در نظر میگیرد.
گزارش مطالعات امکان سنجی شامل چیست؟
برخی از مؤلفههای کلیدی که گزارش مطالعات امکان سنجی (FSR) باید از آن برخوردار باشد، به شرح زیر است:
- صفحه عنوان
- فهرست مطالب
- خلاصه اجرایی
- امکان سنجی بازار
- امکان سنجی فنی
- امکان سنجی مالی
- امکان سنجی سازمانی
- نتیجه
- صفحات پیوست و مرجع
خدمات آماده سازی طرح توجیهی (مطالعات امکان سنجی) برای استارتاپها
به عنوان صاحب یک استارتاپ، در مسیر خود با چالشها و فرصتهای فراوان روبرو هستید. یکی از اقدامات حیاتی در این راه، آمادهسازی طرح توجیهی جامع و دقیق است که به شما کمک میکند تا تصمیمات خود را با اطمینان و البته با اطلاعات کاملتری اتخاذ کنید.
گروه تحلیلگران رتیبا با بیش از چندین سال تجربه در زمینه مطالعات امکان سنجی و آمادهسازی طرح توجیهی، آماده است تا شما را در این مسیر همراهی کند. از امکان سنجی فنی و اجرایی گرفته تا تحلیل بازار و مالی، ما با استفاده از دانش تخصصی و دقت بالا، یک پایه مستحکم برای تصمیمات هوشمندانه و موفق کسبوکار فراهم میکنیم.
اگر به دنبال تیم حرفهای برای آمادهسازی طرح توجیهی استارتاپ خود هستید، کافیست فرم مشاوره را تکمیل کنید تا با شما تماس بگیریم و همراهی کامل کارشناسان گروه تحلیلگران رتیبا را در آمادهسازی گزارش FS، داشته باشید.