انجام مطالعات امکان سنجی زمان بندی استارتاپ‌ها

مطالعات امکان سنجی زمان بندی چیست؟ و چه اهمیتی برای کسب‌وکارها دارد؟

چه زمانی یک پروژه اجرا خواهد شد؟ این سوال اساسی ترین موضوعی است که کارشناسان با انجام امکان‌سنجی زمان‌بندی، سعی در پاسخ به آن دارند.

انجام مطالعات امکان‌سنجی زمان‌بندی (Schedule Feasibility) بخش حیاتی از آماده‌سازی گزارش طرح توجیهی کسب‌وکار (Feasibility Studies) یا به اختصار FS است که به ما کمک می‌کند تا زمان تخمینی اجرای هر پروژه را مشخص کنیم و اجرایی بودن آن را بررسی نماییم. هدف این است که با توجه به محدودیت‌های بودجه، منابع و سایر عوامل مرتبط، بررسی کنیم که آیا جدول زمانی مورد نظر برای پروژه قابل دستیابی است یا خیر؟ برای دانستن بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.

امکان سنجی زمان بندی (Scheduling Feasibility) چیست؟

امکان سنجی زمان بندی (Schedule Feasibility) مقیاسی است که احتمال تکمیل یک پروژه به موقع را با توجه به منابع موجود بررسی می‌کند. در صورتی که پروژه احتمال بالایی برای تکمیل به‌موقع داشته باشد، امکان سنجی برنامه زمانی، مثبت ارزیابی می‌شود و همچنین، اگر پروژه بیشتر از زمان مورد نیاز برای تکمیل آن طول بکشد، به‌عنوان یک پروژه ناموفق محسوب می‌شود.

در فرآیند ارزیابی پروژه از نظر زمان‌بندی، چارچوب زمانی بالقوه و تاریخ‌های تکمیل برای تمام فعالیت‌های اصلی در پروژه، با در نظر گرفتن مهلت‌ها و محدودیت‌های سازمانی، در امکان‌سنجی زمان‌بندی مشخص می‌شود.

اهمیت امکان سنجی زمان بندی

آماده سازی گزارش توجیهی کسب‌وکار (FS) و بررسی یک پروژه از لحاظ زمان‌بندی از بسیاری جهات به پیشبرد اهداف تعیین‌شده کمک می‌کند.

فواید انجام امکان سنجی زمان بندی از دید صاحبان کسب‌وکارها به شرح زیر است.

  • تصمیم‌گیری در رابطه با استخدام نیروی کار جدید
  • آموزش کارکنان موجود برای تسریع روند کارها
  • ارزیابی خطرات احتمالی در مورد تکمیل به‌موقع پروژه

تحلیلگران معتبر می‌توانند با انجام امکان سنجی زمانبندی، تمام ریسک‌های احتمالی و راه‌حل‌ها را برای جلوگیری از هر گونه مشکلی در پروژه پیش‌بینی کنند و مانع از بروز آن‌ها شوند.

 پس از آماده‌سازی گزارش FS، امکان تصمیم‌گیری راحت‌تر در مورد برخی از راه‌حل‌های توسعه فراهم است؛ به‌عنوان مثال:

  • در صورتی که پروژه نتواند در زمان مورد نظر تکمیل شود، امکان تمدید وجود دارد؟
  • هزینه اضافی برای زمان تمدید شده چه میزان است؟
  • آیا بودجه کافی برای پیشبرد اهداف پروژه در زمان تخمین شده وجود دارد؟

در امکان سنجی زمانی بندی یک کسب‌وکار چه عواملی در نظر گرفته می‌شود؟

در امکان‌ سنجی زمان ‌بندی یک کسب‌وکار، عوامل مهمی در نظر گرفته می‌شوند که برخی از جنبه‌های کلیدی آنها لازم است برای آماده‌سازی گزارش (FS) مدنظر قرار گیرد. این عوامل عبارتند از:

۱. در دسترس بودن منابع

در گام اول، ارزیابی می‌شود که آیا منابع مورد نیاز شامل نیروی انسانی، تجهیزات و موارد دیگر با توجه به جدول زمانی پیشنهادی موجود، در دسترس هستند یا خیر. هرگونه محدودیت در این منابع ممکن است بر زمان‌بندی پروژه تأثیرگذار باشد.

۲. ارزیابی مهارت‌ها و تخصص‌ها

برای ارزیابی زمان‌بندی، لازم است بررسی شود که آیا تیم اجرایی دارای مهارت و تخصص لازم برای انجام وظایف در زمان مشخص شده است یا خیر. عدم داشتن تخصص در زمینه‌های مشخص می‌تواند به تأخیر منجر شود.

۳. بررسی وابستگی و محدودیت‌ها

هر گونه وابستگی بین وظایف و محدودیت‌های خارجی می‌تواند بر زمان‌بندی تأثیرگذار باشد. به‌عنوان مثال، در صورتی که پروژه به ورودی خاصی یا تأیید ذینفعان خارجی وابسته باشد، تأخیر در دریافت هر تأییدیه می‌تواند بر جدول زمانی تأثیرگذار باشد.

۴. ارزیابی ریسک‌های موجود

خطرات و عدم قطعیت‌های ممکن که می‌تواند بر برنامه زمان‌بندی پروژه تأثیرگذار باشد، از قبیل چالش‌های فنی، مسائل نظارتی یا رویدادهای پیش‌بینی نشده، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

۵. ارتباط و هماهنگی میان اعضای تیم

ارتباط و هماهنگی موثر بین اعضای تیم برای اطمینان از تکمیل به موقع وظایف ضروری است. به‌روزرسانی‌های منظم می‌تواند به شناسایی زودهنگام مشکلات و جلوگیری از تأخیر در برنامه کمک کند.

خدمات امکان سنجی زمان بندی برای کسب‌وکار شما

آماده‌سازی گزارش امکان ‌سنجی، نه‌تنها تمام جوانب موجود را بررسی می‌کند و هزینه را تخمین می‌زند، بلکه زمان تکمیل هر پروژه را نیز محاسبه می‌کند.

اگر مدیران یا صاحبان کسب‌وکارها قصد دارند که وضعیت پروژه خود را پیش از اتمام کامل بررسی کنند، اجرای مطالعات امکان سنجی زمان بندی، پیشنهاد خوبی است. محاسبه مداوم پیشرفت پروژه از لحاظ تایم‌لاین زمانی و استفاده صحیح از منابع معین در مدت زمان تعیین شده، به آن‌ها در مدیریت پروژه کمک می‌کند. برای انجام مطالعات امکان سنجی کسب‌وکار خود و بررسی آن از لحاظ زمانی، توسط کارشناسان با سابقه، درخواست خود را ثبت کنید.

سایر مقالات نویسنده

چالش های ارزش گذاری کسب و کار
ارزش‌ گذاری، فرآیندی حیاتی است که به‌مظور تعیین ارزش منصفانه کسب‌وکارها انجام می‌شود و پر از چالش‌های پیچیده و ظریف است. این چالش‌ها از مرحله رشد و بلوغ کسب‌وکارها گرفته تا شرایط بازار و دقت داده‌های مالی ناشی می‌شوند. همچنین، عوامل خاص هر صنعت، دارایی‌های نامشهود، انتظارات سرمایه‌گذاران...
اهمیت تعیین اهداف کسب و کار ها
اغلب ما چه در زندگی شخصی و چه در محل کار، اهداف مختلفی داریم. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید خانه‌ای بخرید، شرکت جدیدی راه‌اندازی کنید و یا یک تیم را مدیریت کنید؛ این لیست می‌تواند همین‌طور ادامه داشته باشد. اما آیا هر کدام از این اهداف، قابل اجرا بوده...
اهمیت تعیین اهداف کسب و کار چیست؟
تعیین اهداف کسب و کار (Business Goals)، روش تجاری رایجی است و علاوه‌بر انگیزه بخشیدن به اعضای تیم، عملکرد آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد. در واقع، احتمال دستیابی به موفقیت در استارتاپ‌ها با هدف‌گذاری اصولی، بیشتر می‌شود. اغلب افراد هنگامی که مسیر و مقصد خاصی را در ذهن...
چند نمونه اهداف تجاری کسب و کار
داشتن اهداف تجاری در کنار تیم باانگیزه و شبکه مشتریان برای رشد کسب‌وکار ضروری است. با تعیین اهداف کسب‌وکار تعهد به توسعه یک شرکت به روش‌های خاص نشان داده می‌شود بنابراین، چه در کسب‌وکار کوچکی مشغول فعالیت هستید، چه در یک استارتاپ یا به‌عنوان رهبر شرکتی بزرگ‌تر فعالیت...

مقالات مشابه

انجام مطالعات امکان سنجی عملیاتی استارتاپ
امکان سنجی عملیاتی (Operational Feasibility) یکی از حیاتی‌ترین مراحل در فرایند تهیه طرح توجیهی کسب‌وکار یا مطالعات امکان سنجی (Feasibility Studies)، این بررسی، که با عنوان گزارش FS شناخته می‌شود، ضرورت دارد تا قبل از آغاز هر پروژه‌ای به دقت انجام پذیرد. امکان‌سنجی عملیاتی متمرکز بر بررسی توان...
انجام مطالعات امکان سنجی استارتاپ‌ها
امکان سنجی قانونی (Legal Feasibility) یکی از جنبه‌های بنیادین در مطالعات امکان سنجی (Feasibility Study) یا به اختصار FS است که که به‌طور جامع، اثرات حقوقی پیشنهاد یک پروژه را بررسی می‌نماید. این فرآیند باید به دقت و با توجه به جزئیات حقوقی، به‌طوری که تمامی ابعاد و...
مطالعات امکان سنجی اقتصادی یا (Economic Feasibility Study)
برای دستیابی به رشد و سودآوری در یک سازمان، ضرورت استفاده از برنامه‌ریزی احساس می‌شود. انتخاب و اولویت‌بندی سرمایه‌گذاری، مراحل بسیار حیاتی این فرآیند هستند که نیاز به انجام مطالعات امکان سنجی اقتصادی (Economic Feasibility Study) دارند. هدف اصلی این تجزیه‌وتحلیل، ارزیابی اقتصادی استراتژی مورد نظر است تا...
مطالعات امکان سنجی فنی استارتاپ ها
هنگامی که ایده‌ای شگفت‌انگیز برای محصولات یا خدماتی در نظر دارید، آیا بلافاصله شروع به ساخت آن می‌کنید؟ اما اگر در این مسیر با مشکلات فنی روبرو شوید که ممکن است منجر به ضایع شدن سرمایه و زمان شما شود، چه می‌کنید؟ در این نقطه، امکان سنجی فنی...

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.