مشکلات مالی استارتاپ‌ها راه نجاتی دارد؟

گروه تحریریۀ شرکت راهبران سرمایۀ هوشمند
مشکلات مالی استارتاپ‌ها راه نجاتی دارد؟

کمبود نقدینگی و مشکلات مالی استارتاپ‌ها، یکی  از مهم‌ترین موضوعات مربوط به کسب‌وکارهاست که می‌تواند تمام جنبه‌های کاری و آینده یک شرکت را تحت‌تأثیر قرار دهد. کسب‌وکارها به‌خصوص آن‌ها که در ابتدای مسیر هستند، اغلب برای تامین نقدینگی مورد نیاز خود دچار مشکل می‌شوند. مهم نیست که چقدر ایده اولیه و یا تیم اجرایی نوآورانه و منحصربه‌فرد است، بدون داشتن برنامه‌ای حساب شده برای تامین نقدینگی با مشکل روبرو خواهید شد. در این مقاله قصد داریم به بررسی مشکلات رایج جریان نقدینگی استارتاپ‌ها و تدوین برنامه‌ای برای رهایی از این مشکل بپردازیم.

مشکلات مالی استارتاپ‌‌ها

مشکلات مالی کسب‌وکارها جزء جدایی‌ناپذیر دنیای استارتاپ‌ها محسوب می‌شوند؛ مشکلاتی که زمان مقابله با آن‌ها دیر یا زود فرا خواهد رسید. داشتن ایده اولیه در حکم ایستادن در نقطه شروع یک ماجرا است اما برای ادامه حرکت و رسیدن به هدف به برنامه‌ای قابل‌اتکا نیاز داریم چرا که تامین بودجه برای استارتاپ‌های نوپا اغلب با چالش همراه است. مسائل و مشکلات زیادی در مسیر استارتاپ‌ها وجود دارد که کمبود نقدینگی استارتاپ‌ها تنها یکی از آن‌هاست. در ادامه به برخی از مشکلات رایج کسب‌وکارها اشاره می‌کنیم:

  • کمبود نقدینگی
  • عدم حمایت مالی
  • قیمت‌گذاری نادرست
  • عدم توانایی پیش‌بینی درآمد
  • هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی

کمبودها در مسیر کسب‌وکارها زیاد است اما بروز مشکلات مالی و کمبود نقدینگی مورد نیاز می‌تواند حیات یک استارتاپ را با خطر مواجه کند. تامین نقدینگی مورد نیاز در شرایط مختلف، متفاوت است. آمارها نشان می‌دهد که بنیان‌گذاران در ابتدای مسیر بیشتر از هر زمان دیگری روی کسب‌وکار خودشان سرمایه‌گذاری می‌کنند زیرا سرمایه شخصی اولین منبع تامین بودجه مورد نیاز کسب‌وکارها است.

آشنایی با راهکارهای کاهش‌دهنده مشکلات مالی کسب‌وکارها

جریان نقدینگی یکی از عناصر مهم تضمین‌کننده حیات یک کسب‌وکار است زیرا تمام فعالیت‌ها و زیرساخت‌های حیاتی یک استارتاپ ارتباط مستقیم با تامین بودجه و نقدینگی دارد. استارتاپ‌ها با تکیه بر سرمایه و وجه اقتصادیشان حرکت می‌کنند و نه براساس شانس و باورهایشان. پس اولین مرحله پیاده‌سازی ایده، تامین مالی خارجی یا external financing است.

تامین بودجه و نقدینگی مورد نیاز در مراحل مختلف بلوغ کسب‌وکار متفاوت است؛ در مراحل ابتدایی تامین مالی کاری راحت‌تر است زیرا اغلب سرمایه مورد نیاز از سمت دوستان و آشنایان و یا خود بنیان‌گذاران تامین می‌شود. بعد از مرحله توسعه اولیه، تامین مالی از سرمایه‌گذاران خطرپذیر هم جزء گزینه‌ها قرار می‌گیرد. وجود VC ها و تثبیت درآمد می‌تواند مانعی در مسیر پیدایش مشکلات مالی استارتاپ‌ها باشند؛ در کنار این‌ها به کار گرفتن راهکارهایی می‌تواند روند ایجاد مشکلات به خصوص در زمینه مالی را برای کسب‌وکارها کاهش دهد. این راهکارها عبارتند از:

حفظ گستره برای مقیاس‌پذیری مدل کسب‌وکار

سرمایه‌گذار تا زمانی که از برنامه شما برای سرمایه تزریقی اطمینان حاصل نکند، حاضر به پرداخت پول و تامین نقدینگی کسب‌وکار شما نمی‌شوند. به‌منظور جلوگیری از مشکلات مالی استارتاپ‌ها به طراحی یک مدل کسب‌وکار احتیاج دارید.

تخمین سرمایه مورد نیاز برای تامین مالی

سرمایه بیشتر همیشه خوب نیست؛ نقدینگی بالاتر به معنی مسئولیت بیشتر برای کسب‌وکار است. بنیان‌گذاری که بتواند تخمین درستی از میزان سرمایه مورد نیاز برای به ثمر رسیدن برنامه‌های واقع‌بینانه آینده داشته باشد، موفق‌تر می‌شود.

  • نوشتن طرح کسب‌وکار
  • تعیین نقطه عطف
  • ایجاد جریان مثبت نقدینگی

آشنایی با اصول تامین مالی استارتاپ‌ها

تامین سرمایه کسب‌وکارها در مراحل مختلف بلوغ متفاوت است؛ جریان نقدینگی برای استارتاپی که در مرحله پیش‌بذری قرار دارد متفاوت با کسب‌وکاری است که خود را برای عرضه عمومی اولیه IPO آماده می‌کند.

انتخاب بهترین روش تامین نقدینگی مورد نیاز

استفاده از هر روش به‌منظور تامین نقدینگی کسب‌وکارها، محدودیت‌ها و چالش‌های مربوط به خودش را دارد. اهمیت این گزینه در انتخاب مناسب‌ترین روش برای پایان دادن به مشکلات مالی استارتاپ‌ها است.

خرج کردن عاقلانه سرمایه تزریق شده

خرج کردن عاقلانه سرمایه تزریق شده و حفظ شفافیت در این زمینه، یکی از بهترین راه‌ها برای برطرف کردن مشکلات مالی استارتاپ‌ ها است.

برطرف کردن مشکلات مالی استارتاپ ها

استارتاپ‌ها زمانی به موفقیت می‌رسند که بتواند سرلوحه مناسبی برای انجام کارها داشته باشد. مشکلات مالی استارتاپ‌ ها غیرقابل اجتناب نیست و با برنامه‌ریزی می‌توان بر مشکلات متعددی نظیر کبود نقدینگی نیز فائق آمد. آماده‌سازی فایل پیش بینی مالی یکی از راه‌هایی است که به‌منظور اجتناب از بروز مشکلات جریان نقدینگی استارتاپ‌ها؛ استفاده می‌شود و آینده را تا حد زیادی قابل پیش‌بینی و روشن می‌کند. کارشناسان رتیبا بعد از ثبت درخواست، در سریع‌ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.

منبع:

https://kodytechnolab.com/blog/startup-funding-challenges-for-new-businesses/

دسته‌بندی

2 comments on “مشکلات مالی استارتاپ‌ها راه نجاتی دارد؟”

  • امیر امینی گفت:

    استارتاپ ها با کدام مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند؟

    • کارشناس گفت:

      عمده‌ترین مشکلات مالی استارتاپ ها عبارتند از:
      نداشتن سرمایه کافی
      مدیریت ضعیف جریان نقدی
      قیمت‌گذاری نامشخص
      عدم سودآوری
      بدهی بیش از حد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *